Naslovnica » LIFESTYLE » MODA I LJEPOTA » KAKO POPRAVITI LAK ZA NOKTE: Ove stvari nikako nemojte raditi ako želite imati zdrave nokte

KAKO POPRAVITI LAK ZA NOKTE: Ove stvari nikako nemojte raditi ako želite imati zdrave nokte

Lakovi za nokte ne koriste se svakoga dana pa je sasvim uobičajeno da se neki od njih osuše ili postanu previše gusti za ponovno korištenje.

Sve žene su barem jednom koristile lak za nokte i imale problema s njime. Ljepljivo, neuredno i teško za očistiti su uglavnom pridjevi koji se vežu uz samostalno lakiranje noktiju. Ponekad je glavni problem gustoća laka koja otežava mazanje boje na nokat. Pronašli smo nekoliko odličnih i izrazito glupih načina kako popraviti lak za nokte.

Nemojte koristiti aceton ili odstranjivač laka za nokte

Najčešći savjet kako popraviti lak za nokte koji ćete pronaći na internetu je da u njega usipate nekoliko kapi acetona. Preporučujemo da to ne radite. Lak za nokte sam po sebi sadrži dosta velik broj kemikalija koji će oštetiti vaš nokat. To je samo jedan od razloga zašto dugotrajno korištenje laka za nokte može izazvati žute nokte ili bijele mrlje na noktima, kao i oslabiti ih.

Dodavanje acetona ili odstranjivača koji u sebi ima alkohola nije dobra ideja. Istina, aceton će razrijediti lak, ali dodavanje alkohola u lak znači i dodavanje alkohola na njih što nikako nije dobro.

Osim toga, ako je lak sedefastog sjaja ili suprotno, matirani, aceton će potpuno uništiti to svojstvo. Lak će dobiti i dodatan smrad i zapravo ovime nećete popraviti lak za nokte, nego ćete ga moći baciti u smeće.

kako popraviti lak za nokte

Isprobajte trik sa vrućom vodom

Jedan od trikova za popravljanje laka za nokte je zasigurno držanje laka u vrućoj vodi.

Ovo je postupak:

 1. Čvrsto zatvorite lakove i protrljajte ih među dlanovima
 2. Stavite lakove uspravo u posudu koju ste stavili grijati na štednjak
 3. Odmah ulijte vode toliko da lakovi budu potpuno prekriveni, voda neka bude topla
 4. Vatru stavite na lagano i čekajte dok voda skoro ne počne ključati
 5. Maknite posudu s vatre, a lakove ostavite u vodi sve dok se potpuno ne ohladi
 6. Izvadite lakove, obrišite ih, još jednom protrljajte među dlanovima i spremni su za korištenje

Ako vam se lak za nokte ni nakon ovoga nije popravio, postoji mogućnost da je naprosto vrlo loš ili ga premalo ima da biste ga mogli još koristiti. Ovaj postupak možete ponavljati koliko god je potrebno sve dok se lak potpuno ne popravi.

Ovo vrijedi i kod maskare

Ovaj trik možete isprobati i sa starijom maskarom koja se počela sušiti. Ako je maskara starija od godinu dana, nemojte ovo niti pokušavati već je odmah bacite. Šminka koju koristite ne bi smjela biti starija od 8 mjeseci. Isto ne vrijedi za lakove za nokte.

Stavite lak za nokte u frižider

Možda smiješno zvuči ali jedan od najstarijih trikova kako popraviti lak za nokte je da ga stavite u frižider. Ne bi bilo loše da lak prvo protrljate među dlanovima pa ga tada stavite u frižider. Bitno je da lak stoji uspravno kako bi se pravilno otopio. Lakove u frižideru možete ostaviti preko noći.

Ako se previše ohlade i ne budu spremni za korištenje, ostavite ga na sobnoj temperaturi da se aklimatizira. Tada će biti spreman za korištenje.

Kupite razrjeđivač laka za nokte

Rješavanje ovog problema možete riješiti is s kupovnim proizvodom razrjeđivača laka za nokte. Engeski naziv je ‘nail polish thinner’. Nekoliko kapi ove tekućine stavite u svoj lak za nokte, protresite i vidjet ćete očigledne promjene. Lak će biti popravljen i spreman za korištenje.

Ne zaboravite ih jačati

Pucanje noktiju, žute nokte i ostale probleme s njima može uzrokovati loš lak za nokte, previše acetona ali i loša prehrana i vrijeme. Listanje noktiju, suhoća i lomljivostupozoravaju na nedostatak vitamina A,B i C kao i na nedostatak željeza i cinka. Da biste očuvali zdravlje noktiju pripazite na ove savjete:

 • unosite dosta vitamina i proteina
 • koristite smjesu od maslinovog ulja, bjelanjka i limunovog soka
 • hidratizirajte nokte kremama i vazelinom
 • ulje čajevca ojačat će i hidratizirati nokte
 • pijte biljne čajeve i umačite nokte u njih
 • ojačajte nokte mlijekom
 • kratite nokte sve dok ne ojačaju do kraja
 • nikako ne odstranjujte lak za nokte s proizvodima koji u sebi imaju alkohol

(net.hr / Foto: pexels.com)

Pročitajte još

[VIDEO] Majka je zbog ćerkinog venčanja otišla na potpuni preobražaj

Srednjovečna žena , po imenu Ben bila je zatrpana svakodnevnim obavezama i nije mnogo marila …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

X Close