Naslovnica » LIFESTYLE » MODA I LJEPOTA » Sara nije prala kosu šest sedmica, a ni sama nije mogla vjerovati šta joj se potom desilo

Sara nije prala kosu šest sedmica, a ni sama nije mogla vjerovati šta joj se potom desilo

U ovu ‘avanturu’ Sarah se upustila kada se igrom slučaja susrela sa starom poznanicom. Sjećala je se po suhoj i ispucaloj kosi, ali kada je vidjela nakon toliko godina, ostala je bez riječi ugledavši njenu sjajnu i glatku kosu.

Kada je upitala u čemu je tajna, ona je odgovorila da je jednostavno prestala upotrebljavati šampon.

Budući da već duže vremena Sarah nije bila zadovoljna svojom kosom, odlučila je da i ona ovo pokuša. Prijateljica ju je upozorila da će nekoliko prvih sedmica biti teško, dok se ne navikne.

Sarah je odlučila da se upusti u ovu ‘avanturu’ za vrijeme godišnjeg odmora na Tajlandu. Prve tri sedmice su bile nepodnošljive: kosa joj je bila masna, a imala je osjećaj da joj tjeme ‘luduje.

550eab85-86a0-41ad-89fc-03200a0a0a76-sarah-690x480

Po povratku s odmora, nosila je marame kako bi prekrila masnu kosu, a prilikom tuširanja kosu bi ispirala mlakom vodom. Nakon 6 sedmica, stvari su se počele mijenjati.

– Nakon 6 sedmica, perut i mast su se počele ispirati vodom. Iako kosa nije izgledala baš sjajno, barem nije bila masna, objasnila je Sarah.

Nakon što je prošlo 6 sedmica njeno tjeme je prestalo proizvoditi mast, a kosa joj je postala svilenkasta, mekana i sjajna.

– Ne mislim da šamponi štete kosi, ali moja kosa mi se više sviđa bez tih preparata. Iako još uvijek ponekad imam ‘bad hair day’, moja kosa generalno bolje izgleda, i dosta je zdravija. A pored toga, uštedjela sam i mnogo novaca jer nisam kupovala šampone, regeneratore i druge preparate za kosu, zaključuje Sarah.

 

Pročitajte još

[VIDEO] Majka je zbog ćerkinog venčanja otišla na potpuni preobražaj

Srednjovečna žena , po imenu Ben bila je zatrpana svakodnevnim obavezama i nije mnogo marila …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

X Close