Naslovnica » SCI-TECH » TECH » Pranje rublja u vrućoj vodi samo je bacanje novca

Pranje rublja u vrućoj vodi samo je bacanje novca

Pranje odjeće vrućom vodom je bacanje novca – mašine i deterdženti nisu isti kao nekad

Starih navika, prakse i savjeta o pranju rublja teško se riješiti – no, mašine za pranje značajno su se promijenile i oni naprosto više ne vrijede.

Osim toga, deterdženti su isto posve različiti, a upravo zbog toga nema potrebe za pranje rublja s vrućom vodom, već se može štedjeti energija za isti efekt, piše Business Insider.

Iako koriste manje vode, nove su perilice danas puno bolje u pranju i uklanjanju mrlja od starih modela od prije 15 godina, a proizvođači tijekom godina neprestano snižavaju temperature kako bi udovoljili zahtjevima za uštedu energije.

Na zagrijavanje vode u veš mašini odlazi čak 90 posto ukupne energije potrebne za njen rad, tako da što se manje vruća voda koristi, manje struje se potroši.

Tim su se promjenama morali prilagoditi i proizvođači deterdženta, a ljudi iz internacionalne tvrtke Procter & Gamble objasnili su da je kemija samih proizvoda promijenjena kako bi bili učinkoviti i na nižim temperaturama.

A što je s bijelim vešom?

Maksimalna temperatura na kojoj bi u novim perilicama trebalo prati rublje je 60 stupnjeva, kažu proizvođači navodeći da nema potrebe za višim temperaturama. Tko želi posvijetliti rublje, trebao bi koristiti hladnu vodi i izbjeljivač, a za dobu koju je poželjno dezinficirati može se koristiti izbjeljivač na klorom.

Pročitajte još

‘Nitko ne bi trebao biti ljubomoran na mene, bez obzira na moj Instagram profil. To nisam prava ja’

Ova je djevojka ispričala svima poznatu istinu o fotografijama na Instagram profilu. Te fotke izgledaju …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

X Close