Naslovnica » VIJESTI » ŠOKANTNO » Društvenim mrežama se širi trend od koga je već stradalo nekoliko djece

Društvenim mrežama se širi trend od koga je već stradalo nekoliko djece

Jedna od njih je i ko će duže izdržati s ledom i solju. Izazov nije novijeg datuma, ali se popularizovao među tinejdžerima. Kao i svi ostali, potencijalno je prilično opasan. Na to je nedavno upozorilo nekoliko roditelja s ciljem da drugi roditelji svojoj djeci detaljno objasne šta im se s ovim izazovom može dogoditi. Jer iako na prvu ne izgleda tako strašno, povrede mogu biti jako bolne, piše “Index“…

Izazov je da djeca na golu kožu stave so i led, ali nisu svjesna da so snižava temperaturu leda zbog čega na koži nastaju prvo crvenilo, potom oteklina, a u kratkom vremenu može prouzrokovati i opekotine drugog stepena. Dakle, ne samo da boli već može ostaviti doživotne ožiljke samo zato što su se klinci odlučili malo pre*eravati. Da vide ko je “jači”.

O ovom “trendu” raspravljalo se nedavno i u britanskom “The National Society For the Prevention of Cruelty to Children in the United Kingdom”, gdje su posebno pozvali roditelje na oprez s obzirom da su se društvenim mrežama opet počele dijeliti fotografije “hrabre” djece i njihovih odrađenih izazova.

Izvor: haber.ba

Pročitajte još

JEZIVO UPOZORENJE: Supermasivna crna rupa ide ka Zemlji brzinom od 110 kilometara u SEKUNDI

Supermasivna crna rupa se kreće ka Zemlji i usisaće našu planetu, kako senzacionalno upozoravaju astronomi. Crna …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

X Close