Naslovnica » VIJESTI » POZITIVNO » (VIDEO) OVAKO SE VOLI: 57 godina brine o svojoj paralizovanoj ženi!

(VIDEO) OVAKO SE VOLI: 57 godina brine o svojoj paralizovanoj ženi!

Du Juanfa je kineski farmer koji već 57 godina brine o svojoj paralizovanoj ženi Zu Ju. Njegova predanost, kao i nesebična ljubav između ovo dvoje ljudi, fascinirala je sve koji su čuli priču o njima.

Vjenčali su se vjenčali 1959. godine i nakon samo pet mjeseci doživjeli su težak udarac. Zu je oboljela od misteriozne bolesti i kad je imala samo 20 godina ostala je nepokretna.

Nime, Du je radio u rudniku u obližnjem grad iu pismu koje mu je poslala Zuina obitelji saznao je da se ljubav njegovog života razboljela i da je osuđena na krevet.

Nije mogla pomiče nijedan dio tijela, a ni da podigne žlicu ili čašu. Nijedan liječnik nije mogao shvatiti što se dogodilo s mladom ženom. Prijatelji su mu savjetovali da ostavi bolesnu ženu i krene novi život s drugom ženom.

“Ne brini ništa. Ja ću brinuti o tebi kako sam i obećao, zauvijek”, rekao joj je Du i održao riječ.

On je dao otkaz na poslu kako bi mogao posvetiti svojoj ženi. On je hrani, daje joj lijekove, presvlači je i odvodi kod liječnika.

Du nikada nije odustao. Skoro šest desetljeća brine o svojoj voljenoj supruzi i svaki dan, već 56 godina, hrani je, masira, kupa i ljubi u kosu.

Kada su novinari upitali Dua da li ima neku posebnu želju, skromno je priznao: “Volio bih kada bi ona govorila malo jasnije. U posljednjih nekoliko godina samo mrmlja, pa ne znam hoće li me izgrdi ili želi ćaska sa mnom”

Source :

kurir.rs

Pročitajte još

Divna gesta / Poštar izgradio rampu za ostarjelog komšijinog psa

Poštari i psi od davnina su zakleti neprijatelji. Međutim, to nije istina kad su u …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

X Close