Naslovnica » LIFESTYLE » ZDRAVLJE » Na rukama i nogama mu rastu izrasline i bradavice, ZOVU GA ČOVJEK DRVO (VIDEO)

Na rukama i nogama mu rastu izrasline i bradavice, ZOVU GA ČOVJEK DRVO (VIDEO)

Abul Bajandar (27) ili ” čovjek drvo ” kako ga zovu, zbog izraslina na rukama i nogama , prošao je prošle godine najmanje 16 operacija . Njemu je kirurški otklonjeno najmanje pet kilograma izraslina kako bi izgledao normalno i bio u stanju držati svoju trogodišnju kćer.

Ovaj vozač rikše jedan je od četvero ljudi na svijetu sa dijagnosticiranim autosomatskim genetskim poremećajem poznatim kao epidermodisplasia verruciforme.

– Bajandarov oporavak je izuzetna prekretnica u povijesti medicine. Operirali smo ga barem 16 puta kako bismo uklonili bradavice . Ruke i noge su mu sada skoro sasvim u redu i mogli bismo ga pošaljemo kući u narednih 30 dana , nakon što mu završimo neke manje zahvate na rukama – kazala je Samantha Lal Sen, koordinatorica plastične kirurgije bolnice u Dhaki.

Foto: Profimedia / AFP

Foto: Profimedia / AFP

Doktorica Sen je vrlo optimistična po pitanju njegove budućnosti i vjeruje da mu se bradavice neće vraćati.

Ipak, kako podsjeća AFP, od ove rijetke bolesti je prošle godine preminuo jedan Indonezijac.

Ležeći u zavojima u medicinskom centru u Dhaki Bajandar otkriva da je zbog bradavica trpio nepodnošljivu bol.

– Nikad nisam ni pomislio da ću moći držim svoje dijete. Sad se osjećam mnogo bolje, mogu držati kćer na krilu i igram se s njom. Jedva čekam da se vratim kući.

Foto: Profimedia / AFP

Foto: Profimedia / AFP

Bajandar je prije prve operacije bio toliko siromašan da je sa suprugom i kćerkom živio u bolnici. Kako se pročulo za njegov slučaj, postao je slavan. Sada živi u siromašnom selu u jugoistočnom distriktu Khulna.

– On je vjerojatno najvoljeniji pacijent koji je najviše vremena proveo u ovoj bolnici – rekao je doktor Nurun Nahar, a prenosi theguardian.com .

Iako ih je u početku smatrao bezazlenim, njegove bradavice su se sve više širile i onesposobljavao za rad. Zahvaljujući donacijama koje je primio iz svih krajeva svijeta planira pokrenuti vlastitu malu tvrtku.

Source :

theguardian.com, Telegraf.rs, Foto: Profimedia / AFP

Pročitajte još

FOTO Društvenim mrežama masovno se dijeli fotka koja prikazuje od čega se točno sastoji Nutella

LJUBITELJE Nutelle nedavno je uznemirila vijest kako je kancerogena jer sadrži palmino ulje, u raspravu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

X Close