Naslovnica » SCI-TECH » NAUKA » NA PRAGU EPOHALNOG OTKRIĆA: Čovjek koji stvara dvoglave crve i šestonoge žabe ima vrlo bitnu najavu

NA PRAGU EPOHALNOG OTKRIĆA: Čovjek koji stvara dvoglave crve i šestonoge žabe ima vrlo bitnu najavu

Danas, ako izgubite ruku u nesreći ili na bojištu, nema načina da ju povratite. Preostaje vam ne pretjerano učinkovita prostetika ili najčešće da se jednostavno snalazite s onime što vam je ostalo.

Ali genetičar Michael Levin sa Sveučilišta Tufts nada se kako će nam njegov rad jednoga dana omogućiti da ponovo ‘uzgojimo’ udove koje smo izgubili, piše Popular Science.

Manipulacija elektricitetom

Levin manipulira načinom na koji se elektricitet kreće kroz stanice kako bi stvorio šestonoge žabe, dvoglave crve i slične kreacije na kojima bi mu pozavidio i dr. Frankenstein.

Trenutačno je Levinovo istraživanje uglavnom ograničeno na eksperimentiranje s jednostavnim, hladnokrvnim stvorenjima poput ovih plošnjaka. No ako sve bude išlo po planu, za koju godinu ili desetljeće mogao bi se prebaciti i na ljude.

Mali, ali funkcionalni udovi

Jedini je problem u tome što bi se udovi počeli razvijati iz početka. To znači da bi osoba koja bi izgubila ruku s 25, kada bi joj bilo 35 godina imala bi ruku 10-godišnjaka.

Ali ta bi ruka zato bila potpuno funkcionalna.

Source :

net.hr, Foto: Screenshot

Pročitajte još

LASERIMA KONTROLIRAJU UM: Pritiskom na tipku miševi se pretaraju u krvožedne glodavce

Znanstvenici su pretvorili bezopasnog miša u stroj za ubijanje jednostavnim pritiskom na tipku, koristeći lasere …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

X Close