Naslovnica » SCI-TECH » TECH » POLA KILOMETRA IZNAD ZEMLJE: Od ovog najnovijeg kineskog mosta dobit ćete vrtoglavicu!

POLA KILOMETRA IZNAD ZEMLJE: Od ovog najnovijeg kineskog mosta dobit ćete vrtoglavicu!

Preko 20 metara viši od One World Trade Centera u New Yorku, najviši most na svijetu službeno je otvoren za promet u jugozapadnoj Kini, na visini od 565 metara iznad riječne doline.

Most Beipanjiang, koji spaja planinske provincije Guizhou i Junan, preuzeo je naslov najvišeg mosta od drugog kineskog inžinjerskog čuda, mosta na rijeci Sidu u provinciji Hubei, piše RT.

Wow and coming soon #china #beipanjiangbridge #Getnoticed

A photo posted by Getnoticed-Record, Highlight (@getnoticedapp) on

Most, čija je visina ekvivalent 200-katnice, dugačak je 1.341 metar a izgradnja je započela 2013. godine, dok je krajnja cijena bila oko milijardu juana (milijardu kuna).

Problem s jakim vjetrovima

Kineska državna TV kuća CCTV objavila je kako su jaki vjetrovi u dolini predstavljali problem za inžinjere pri projektiranju i izgradnji ove ogromne građevine.

“Bio je problem gdje staviti potporne stupove”, rekao je zamjenik glavnog inženjera Liu Bo. Klanac je ovdje preko 500 metara dubok, što je stvaralo dodatne probleme uz jake vjetrove.

Inžinjeri su riješili problem tako što su sastavljali sve dijelove mosta na licu mjesta, što je stvaralo veći stupanj preciznosti u finalnoj fazi izgradnje.

Source :

net.hr

Pročitajte još

EVERYMAN: ‘Ključ-nožić’ za koji niste ni znali da vam je potreban!

Ovaj jednostavan i vrlo cool nožić od nehrđajučeg čelika rado bi, vjerojatno, svaki muškarac nosio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

X Close