Naslovnica » LIFESTYLE » URADI SAM » Ovaj trik sa zamrznutim limunom olakšat vam život zauvijek

Ovaj trik sa zamrznutim limunom olakšat vam život zauvijek

Limun u ovo dOba godine dobiva vrlo značajnu ulogu u našem životu. Čajevi, dijete, marinade, kolači, torte, tijesta, salate, sokovi, kokteli … ne mogu se zamisliti bez soka ili korice ovog citrusa. Da ne govorimo koliko je važan za prevenciju i liječenje prehlada i raznih virusa . Ovo je jedan fantastičan način da da uvijek imate i limun i vrijeme.

Ako želite da vam limunov sok ili naribana korica limuna uvijek budu pri ruci, poslužite se sljedećim trikom: zamrznite ih!

Iscijedite limun, pa sok sipajte u posudice za led i zamrznuti ih.

Foto-ilustracija: Főtér / Didriks

Foto-ilustracija: Főtér / Didriks

Kada vam zatreba limun za, recimo, neko jelo ili napitak – bit će vam nadohvat ruke. Nećete morati svaki put da cijedite limun i posprema kuhinju. Jednostavno uzmete kockicu ili dvije, a ukoliko sok treba dodati testu za kolače ili filu, jednostavno odlediti kockicu.

I limunovu koricu možete zamrznuti i koristiti je za pripremu kolača. Vodite jedino računa da kupujete domaći, neprskani limun, koji svakako morate temeljito oprati toplom vodom.

Također, možete zamrznuti kriške i kolutove limuna.

Treba napomenuti da je najzdraviji dio limuna njegova kora, koja se vrlo često ne iskoristi. Ali, ako je zamrznuti, ona će osati i jestiva i ukusna.

Ako jedete limun s koricom, evo koji sve vitamini i minerali stižu u vaš organizam: vitamin C, B6, A i E, folna kiselina, kalcij, bakar, željezo, cink, magnezij, kalij, bjelančevine, riboflavin, niacin, fosfor …

Ne zaboravite, limun je nezamjenjiv saveznik u borbi protiv gripe i virusa, a ako želite učiniti nešto dobro za svoje zdravlje, pijte vodu s limunom.

Pogledajte kako trik sa zamrznutim limunom olakšava život:

Source :

Telegraf.rs, Foto: sxc.hu

Pročitajte još

MAGIC Uradi lijepu deku za jedan sat!

Doista, ima li išta ljepše nego kad se navečer uvjeti u deku dok leći pred …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

X Close