Naslovnica » LIFESTYLE » ZDRAVLJE » Jedno istraživanje je pokazalo da vam menstruacija može otkriti koliko biste dugo mogle živjeti
Intimate part of a woman's body with roses

Jedno istraživanje je pokazalo da vam menstruacija može otkriti koliko biste dugo mogle živjeti

Sigurno ste znale da vam vaš menstrualni ciklus govori mnogo o općem zdravlju organizma, no jeste li znale da vam može otkriti i koliko dugo biste mogle živjeti?

Istraživanje provedeno u San Diegu proučilo je 16 tisuća žena koje su ušle u menopauzu. Uočili su da žene koje su menstruaciju dobile s 12 godina te u menopauzu ušle s 50 žive dulje, čak 90 godina.

tampon

“Uočili smo da žene koje menstruaciju dobiju kasnije, imaju manje zdravstvenih problema, poput koronarne bolesti srca, i žene koje uđu u menopauzu kasnije, češće su odličnog zdravlja što može biti objašnjenje našeg otkrića”, kaže Aladdin Shadyab, voditelj istraživanja.

Pazite na sebe

Ipak, potrebno je provesti još istraživanja koja bi odredila zbog čega točno postoji poveznica između menstrualnog ciklusa i dugovječnosti. Imajte na umu da zdrava prehrana i bavljenje sportom donose i zdraviji menstrualni ciklus, a time i dulji život, piše Health.ucsd.

 

Source :

net.hr, FOTO: EZIUTKA/THINKSTOCK

Pročitajte još

Ne važi više poruka da se špinat ne smije podgrijavati

Zahvaljujući upornosti jednog studenta srušena je poluistina zbog koje su patili ljubitelji špinata “U špinatu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

X Close