Naslovnica » ZANIMLJIVOSTI » NEKI IZUMITELJI SU, OČITO, IMALI VIŠAK VREMENA: Ovo su najbeskorisnija otkrića u 2016.

NEKI IZUMITELJI SU, OČITO, IMALI VIŠAK VREMENA: Ovo su najbeskorisnija otkrića u 2016.

Prošle je godine bilo mnogo izuma koji su pratili važne potrebe čovječanstva, ali agencija UPI je odlučila osvrnuti se na manje priznatu kategoriju izuma, one čiji je cilj jedino promovirati lijeno, bizarno ili stvarno opasno ponašanje.

1. Potpuno novi svijet prijevoza

Unatoč tome što smo razvili potpuno uporabljiv par nogu, ljudi stalno traže nove načine kako bi se prebacili s jednoga mjesta na drugo. A jedan od najnepraktičnijih bio je ovaj tribut Aladinovom letećem tepihu iz Tel Aviva.

Motociklist Aviad Rosenfeld objavio je na Facebooku snimku nepoznatog čovjeka odjevenog kao Disneyev Aladin na ‘lebdećem’ tepihu. Izgleda da se radi o motoriziranom skateboardu koji je kontrolirao s pomoću uređaja u ruci.

2. Najcool frajer Louisiane

Visoke temperature širom SAD-a natjerale su mnoge da potraže načine kako da izdrže ljetne vrućine, a jedan je čovjek iz Louisiane objavio na YouTubeu video svojeg originalnog rješenja – očito nepraktičnog klimatiziranog odijela.

Odijelo, koje podsjeća na ono za rukovanje s hazardnim materijalima, objavio je Donald R. Foster Junior. Kako bi hladilo, odijelo je povezano cijevi s klima-uređajem, kojeg izumitelj vuče za sobom zajedno s akumulatorom na kolicima.

Foster je rekao kako je odijelo testirano na “vanjskoj temperaturi od 45.6°C” te da je temperatura unutra bila ugodna, no priznao je kako je zbog veličine klimatizacijskog uređaja cijela stvar više “smiješna” nego praktična.

3. Važnije od leda

Chase Laub uspio je pretvoriti aparat za led u svome hladnjaku u nešto što mu je više trebalo – dispenzer zaleđenih pizza rolica.

Laubov video pokazuje kako mu automat za led izbacuje zaleđene pizza rolice u tanjur, što isključuje teške i naporne radnje vađenja pakiranja rolica iz hladnjaka te zatim ručnog prebacivanja u tanjur.

Laub je rekao da je podesio stroj da izbacuje pizza rolice jer njih koristi više nego led.

4. Inline role za off-road rolanje

Poljski izumitelj Jacek Skopinski uvidio je što su dva glavna problema s konvencionalnim inline rolama – kako bi radile morate pomicati svoje tijelo, i ne rolaju baš najbolje izvan ravnih površina.

Skopinskijev video pokazuje kako je riješio oba problema tako što je ugradio elektromotore na stražnji dio rola, dok brzinu kontrolira uređajem koji mu je u rukama.

Uz uštedu fizičkog ‘rada’, ovakvim se rolama može lakše voziti i po neravnom terenu.

5. Previše čak i za Amerikance

Australski prehrambeni izumitelj objavio je prošle godine kako će pokušati popularizirati u SAD-u svoju najuspješniju kreaciju – hamburger/hot dog hibrid koji je nazvao ‘HamDog’.

Murray kaže kako mu je na pamet pala zamisao, koja uključuje i posebno pecivo potrebno za istodobno akomodiranje mesa hot doga i hamburgera, dok je pokušavao utažiti glad na putu u SAD.

“Ideju sam dobio dok sam napuštao bar u Nashvilleu. Uzeo sam i hamburger i hot dog jer sam bio jako gladan”, kaže Murray. “Sjedio sam u automobilu i jeo ih oba istodobno dok me je supruga promatrala kao da sam idiot.”

Murry kaže kako je imao uspjeha s prodajom HamDogova po australskim sportskim natjecanjma, te sada traži distributera za Sjedinjene Države, koje su “prokleto ogromno mjesto, tamo konzumiraju oko 50 milijardi hamburgera godišnje”.

6. Udobno kroz gužvu

Par iz Los Angelesa postao je viralan u travnju 2016. kada je netko na ulicama grada uočio njihov neuobičajen način prijevoza – motorizirana papasan stolica.

Udobna stolica postala je viralna senzacija kada su nekoliko puta njihove fotografije objavljene na Redditu. Izgleda da je stolica prepravljena uz pomoć električne invalidske stolice.

7. Hodanje, samo sporije i daleko opasnije

Čovjek s Floride snimljen je još prošle veljače kako se namjerava voziti na “hodajućem monociklu”, biciklu s dvjema drvenim nogama umjesto kotača.

Flaviu Cernescu snimio je ovaj video na kojemu se vidi kako vježba s ovakvim neobičnim oblikom bicikla u gimnastičkoj dvorani.

Cernescu neko vrijeme uspijeva balansirati na hodajućem monociklu, ali učestalost i jačina padova možda će ga spriječiti da ga koristi negdje gdje je tlo ipak malo čvršće od strunjača. Barem dok ne postane znatno vještiji.

8. Sljedeća faza bespilotnih letjelica – letjelice s pilotom

Švedski inženjer Axel Borg možda je trenutačno još uvijek na zemlji, ali uskoro će mu glava biti u oblacima zahvaljujući uradi-sam ‘multikopteru’, letećem uređaju s pilotom projektiranom na osnovi bespilotnih letjelica.

Borg je radio na multikopteru više od godinu dana, a izveo ju je na kratki, niski probni let koji je zatim objavio na YouTubeu.

Šveđanin priznaje kako se njegova letjelica teško okreće te da u jednom smjeru ide brže nego u drugom. “Pretpostavljam kako su neki od motora jači od drugih”, rekao je Bog nakon leta.

Da je barem netko već izmislio helikoptere koji prevoze ljude, a koji bi letjeli i nešto više nego metar u visinu…

9. Bicikl budućosti, danas

Britanski izumitelj Colin Furze ponudio je svoj pogled na zrakoplovstvo kada je prošle godine izveo prvi let “hoverbikeom”.

Furze je uzeo hoverbike koji je sam napravio te ga je testirao u letu na visini od desetak centimetara, te uskoro primijetio nekoliko problema, konkretno nepostojanje sredstva za upravljanje, kočenje ili pravilno sjedenje.

Rekao je kako su sve te stvari izostavljene kako bi hoverbike bio dovoljno lagan da se uzdigne sa zemlje.

10. Pravi automobil za prave muškarce

Prolaznici u gradiću McHenryju okretali su glave za mehaničarom iz Illinoisa koji je uzeo dječju igračku da bi se u njoj provozao, i to brzinom od 65 km/h.

Kyle Kuta objavio je video na kojem se vidi kako je električni motor u Power Wheels automobilu za djecu zamijenio motorom pravog automobila i jačim kotačima. Za razliku od nekih drugih izumitelja s ovog popisa, Kuta je bio iskren o svome uratku – “smrtonosna klopka”.

“Ovo dobijete kada ugurate 160cc Honda motor s 5 konjskih snaga u plastični autić napravljen za djecu: nestabilnu, 65 km/h brzu smrtonosnu klopku”, napisao je.

Source :

net.hr, Foto: reddit

Pročitajte još

10 najodvratnijih običaja antičke Grčke od kojih će vam pozliti

Iz današnje perspektive Stare Grke ponajprije se smatra filozofima i očevima demokracije, ljudima koji su …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

X Close