Naslovnica » ZANIMLJIVOSTI » GLUME BEZ Pokušala da iscenira udes (VIDEO)

GLUME BEZ Pokušala da iscenira udes (VIDEO)

Iz Kine nam stiže zanimljiv video koji prikazuje srednjovječnu ženu koja pokušava iscenira da je udarena na putu.

Žena iz grada Nanuang u središnjoj Kini, istrčala je na sred puta i bacila se na auto koji se u tom trenutku već zaustavio.

Ali to nju nije spriječilo da se nasloni na haubu i zatim amaterski i potpuno glupo odglumi kako je pala pod kotače, a zatim ponovo digne i nasloni na haubu, što je vozač snimio kamerom u vozilu.

Riječ je o čestom pokušaju prijevare u Kini, a kojoj najčešće pribjegavaju oni koji žele doći do lake zarade.

To najčešće rade tako što pored puta čekaju auto koji nailazi smanjenom brzinom kretanja, a zatim se bacaju na haubu i odglume ozljedu kako bi od vozača iznudili novčanu nadoknadu.

Kinezi ovu vrstu prijevare zovu “pengci” koji bi se mogao prevesti doslovno kao “diranje porculana”, prema sličnoj prevari iz vremena Qing dinastije.

Tada bi se neka osoba, obično član osiromašene plemićke obitelji, svečano obukao i stao usred mase ljudi s naizgled skupom porcelanskom vazom (koja je zapravo bila lažna) i puštao bi ljude da ga udaraju sve dok ne bi ispustio vazu koja bi se razbila.

Nakon toga bi od nesretne osobe koja je “uzrokovala” pad vaze tražio da mu se nadoknadi šteta za navodno skupocjeni komad porculana.

Source :

alo.rs

Pročitajte još

10 najodvratnijih običaja antičke Grčke od kojih će vam pozliti

Iz današnje perspektive Stare Grke ponajprije se smatra filozofima i očevima demokracije, ljudima koji su …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

X Close