Naslovnica » LIFESTYLE » ZDRAVLJE » Dermatolozi savjetuju: Jedite ove namirnice za doručak i uvijek ćete imati čistu i blistavu kožu

Dermatolozi savjetuju: Jedite ove namirnice za doručak i uvijek ćete imati čistu i blistavu kožu

Vrijeme je da žitarice i mlijeko zamijenite ovim namirnicama za uravnoteženu probavu

Kremice, serumi i razni preparati doslovno ne znače ništa ako u svoj organizam stavljamo bilo što. Koža je naš najveći organ i pamti i upija apsolutno sve, zato je važno hraniti je na što bolji mogući način.

Najbolje što za nju možete učiniti jest obogatiti je hranjivim tvarima već ujutro kada joj je toliko potreban taj snažan poticaj da bude lijepa, glatka i bez prištića.

Prema savjetima dermatologinje dr. Jessice Wu, trebali bismo jesti bilo koju hranu obogaćenu omega-3 masnim kiselinama. U nju spadaju srdele, chia sjemenke, lanene sjemenke, orasi ili avokado. Ova posljednja voćka je prepuna zdravih masnoća i fitonutrijenata koji se bore protiv bakterija.

Mnogo lošiji izbor su mlijeko i žitarice koje su prečesto prepune šećera i stvaraju upale u crijevima, baš kao i mlijeko. Koliko god bilo zdravo zbog kalcija, neće vam pružiti onaj zdravi sjaj, a može pogoršati i akne.

 

Source :

net.hr

Pročitajte još

Ne važi više poruka da se špinat ne smije podgrijavati

Zahvaljujući upornosti jednog studenta srušena je poluistina zbog koje su patili ljubitelji špinata “U špinatu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

X Close