Naslovnica » LIFESTYLE » Kako da se krećete po ledu i snijegu, a da ne padate (VIDEO)

Kako da se krećete po ledu i snijegu, a da ne padate (VIDEO)

Bosnu i Hercegovinu u proteklih nekoliko dana okovao je snijeg i led, a mnogi od nas uprkos tome moramo napustiti toplinu svog doma i suočiti se s nevremenom.

Njemački ljekari su zbog toga svim građanima koji moraju izaći na teške vremenske uslove, preporučili da po ledu hodaju poput pingvina – da torzo nagnu prema naprijed, stopala rašire, a težinu prebace na prednju nogu, po cijeloj površini stopala.

Također, preporučuje se hodanje malim koracima te praćenje tuđih otisaka. Izbjegavajte cipele s glatkim đonom, te hodajte provjerenim stazama da biste izbjegli moguće opasnosti na sporednim putevima.

Ako morate nositi teret upotrijebite ruksak kako bi vam ruke bile slobodne. Bilo bi dobro da ste što slojevitije odjeveni kako biste i pomoću odjeće ublažili eventualni pad.

Nemojte držati ruke u džepovima kako biste lakše održali ravnotežu i hodajte polagano. Ako ipak dođe do pada, zaštitite se rukama što je više moguće, te pad ublažite lijevom rukom ako ste dešnjak, odnosno desnom ako ste ljevak.

 

Izvor: atraktiva.in

Pročitajte još

POGLEDAJTE MU MIŠIĆE: Za samo 8 mjeseci žestokog vježbanja napravio je ovo (VIDEO)

Promjenio je isahranu i počeo da vježba svaki dan. Trud se isplatio, jer danas je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

X Close