Naslovnica » VIJESTI » POZITIVNO » Balkanac spasio Ameru zivot i dobio 5000 dolara: Počeo da se guši, a onda ga je Darko zgrabio (FOTO) (VIDEO)

Balkanac spasio Ameru zivot i dobio 5000 dolara: Počeo da se guši, a onda ga je Darko zgrabio (FOTO) (VIDEO)

Naime, jedan čovjek je večerao u Okvil Grilu u Batezdi, zajedno sa svojom ženom i prijateljima, kada je počeo da se guši jer mu je zapalo parče mesa. Vrlo brzo čovjek je počeo biva modar u licu i situacija je postajala sve opasnija.

Printskrin: wusa9.comPrintskrin: wusa9.com

– Već je postao skoro plav kada sam stigao do njegovog stola. Dah mu je bio jako kratak, nije mogao stajati i skoro da je bio onesviješten. Njegovi prijatelji bili su u panici a ostali gosti stajali su u čudu. Morao sam brzo reagirati – rekao je Darko.

Kao u filmovima, on je zatim podigao čovjeka, obuhvatio ga oko struka i izveo Hajmlihov namevar , najkorisniji zahvat prilikom ovakvih situacija. Bilo je potrebno samo nekoliko stisaka i veliko parče mesa je izašlo van a čovjek je bio spašen.

Printskrin: abcnews4.comPrintskrin: abcnews4.com

Darko je rekao da je nekada radio kao spasilac u Srbiji te da je zahvat tada naučio, ali ga nikad do sada nije primijenio.

Zahvalna mušterija ne samo što je Darku napisala Božićnu čestitku u znak zahvalnosti nego je unutra stavila i 5.000 dolara u znak zahvalnosti jer mu je spasio život, piše wusa9.com.

Pogledajte video:

Izvor: ekstremno.net

Pročitajte još

GENIJALCI Jakim udarcima u mošnice liječe erektilnu disfunkciju (VIDEO)

Naime, ovaj učitelj Kung Fua tvrdi da se žestokim udarcima u gentalije liječi erektilna disfunkcija, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

X Close